У Львові пропонують запустити нові автобусні маршрути до Рясного і Брюхович

У Львові потрібно відремонтувати автобуси та запустити нові автобусні маршрути до “Рясне – 1” та “Рясне – 2”, а також Брюхович. Про це розповів депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич та подав відповідне звернення.

“В черговий раз піднімаю питання покращення якості громадського транспорту. На цей раз мої звернення стосуються житлових масивів “Рясне – 1” та “Рясне – 2”, а також Брюхович.

Щодо району Рясного, який є не лише житловим масивом, але й промисловою зоною, де зокрема розміщено виробництво “Концерну “Електрон” та інші підприємства, то пропоную запустити сюди “піковий” експрес-маршрут, на якому працювали б автобуси-“гармошки” ЛАЗ А292, які уже кілька років простоюють у ЛК АТП № 1 на вулиці Авіаційній. Таких автобусів є 5.

Пропоную наступну трасу експрес-маршруту – пл. Підкови – вул. Підвальна – пр. Чорновола – вул. Липинського – вул. Варшавська – вул. Тунельна – вул. Омеляна Ковча – вул. Шевченка – Рясне – 2.

Такий маршрут вирішив би транспортні проблеми не тільки Рясного, але і вулиці Варшавської, де практично не курсує міський транспорт. Новому маршруту пропоную дати № 50, а для його запуску відремонтувати автобуси ЛАЗ А292.

Щодо Брюхович, пропоную запустити міський автобусний маршрут в це курортне приміське селище по вулицям Шевченка і Брюховицькій. Зараз по такій трасі курсує тільки приміський автобусний маршрут № 144 “вул. Під Дубом – с. Ясниська”. Цього явно недостатньо, адже на початку 1990-х по такій трасі курсували великі автобуси типу ЛіАЗ-677.
Пропоную маршруту із центру в Брюховичі дати № 54 і запустити на нього сучасні 12-метрові автобуси.

Додатково прошу вивчити питання забезпечення міським транспортом району “Кам’янка” (вул. Холодна, вул. Кам’янка та ін.), який наразі узагалі не забезпечений міським транспортом”, – сказано у пропозиції Зінкевича.

 

http://fortpost.lviv.ua/

Comments

comments