Уже вдруге пройшов тренінг активних мешканців Рясного

9 грудня 2018 р. у затишному приміщенні родинного центру Рясне проходив тренінг під назвою “Благодійність в 21 столітті”, де слухачі, активні мешканці району дізнались  багато чого цікавенького і корисненького. Спікер, виконавчий директор Львівської освітньої фундації, -Мар”яна Кащак, розповідала про основні принципи благодійності, більш детально про Львівську освітню фундацію(ЛОФ), а далі учасники обговорювали ідеї, які можна реалізувати в нашому мікрорайоні. І сама гарна супер новина, що, всі учасники дійшли спільної згоди і змогли об”єднати 2 ідеї, які найближчим часом будуть реалізовані, звісно ж, не без вашої участі і допомоги.


Отже, основні принципи благодійності:

1.Не неси книжку-почитай зі мною

(Цей принцип більше стосується тих,хто має бажання допомагати дітям з дитячих будинків. Очевидно,що речі, книжки, іграшки, смаколики, подаровані лише для того, щоб сказати собі “ай, молодець!”, -не зігріють дитячі серця, не зроблять їх долю кращою, якщо вони не мають особистісного спілкування, духовної і моральної підтримки доброї людини, то ця одноразова матеріальна допомога(може і неодноразова), -лише пил. Тому, саме найцінніше, що може надати благодійник, -спілкування! А подаруночки, то вже як приємний бонус.)

2.Людиноорієнтованість

(Допомога благодійника має бути орієнтованою під конкретну потребу, конкретної людини, з урахуванням її професійних , психологічних особливостей і обставин життя)

3.Громада-живий організм

(Дуже схоже на те,як функціонує біологічний організм в цілому: кожний орган, кожна клітиночка виконує свою унікальну роль заради одного, -добробуту капсули для нашої душі( тіла), в цілому. Так і ми громада, -скупчення індивідуальностей, можемо об”єднуватись заради досягнегнення спільної мети)
Далі, пані Мар”яна більш детально розповідала про ЛОФ(Львівська освітня фундація), її проекти, реалізації. Якщо і вам цікава діяльність ЛОФу і вашої можливої задіяності у якомусь проекті,прошу на їх сайт http://www.lef.org.ua/ua/ Якщо коротко, то діяльність ЛОФ спрямована на розвиток і підтримку волонтерства,наприклад, через такі проекти: “Добрий сусід”(матеріальна, фізична, моральна допомога сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах), “Мобільна бригада”(команда спеціалістів у галузі психології, різних профілів медицини, юриспруденції…, двічі на місяць виїзжають допомагати тим населеним пунктам, у яких немає доступу до таких спеціалістів. Ці громади мають змогу зробити запит на певних фахівців), Програма підтримки дітей-сиріт фонду Ginger UCEF, Школа відповідального служіння(де залучають священика і парафіян до реалізації соціальних проектів) та інші. Зокрема, родинний центр Рясне, -один із проектів ЛОФу.
Отримавши вичерпну інформацію щодо діяльності ЛОФу, учасники пропонували і обговорювали ідеї щодо гранту на 5 тисяч гривень, згідно з критеріями “3 П”(три “П”): проблема,потреба,потенціал.
Ідеї, що обговорювались:
-велопарковка. велопрокат
-ковзанка
-встановлення меморіальної дошки воїнам АТО
-соціальні полички
-еко-сумки
-встановлення інформаційних стендів
-розмітка парковки
-висадка сакур вздовж Рясна-Польська
-роздільне сортування сміття з освітнім компонентом
Після всіх “за” і “проти” зупинилися на тому, щоб реалізувати в життя ідеї щодо роздільного сортування сміття і залучення до цього своїх сусідів,друзів, а виручені кошти від сдачі сировини, використати для придбання сакур та інших потреб мікрорайону.
Більш детальна інформація щодо акції роздільного сортування сміття з’явиться згодом.

Comments

comments