Північна об’їзна Львова розвантажить транзит через місто

Будівництво Північного обїзду м. Львів стане частиною транснаціонального коридору GO Highway

Розпочато розробку основних проектних рішень Північного об’їзду Львова, щопоєднає міжнародну трасу М-06/Е40 Київ – Львів – Чоп та міжнародні дороги, що прямують від Львова до кордону з Польщею: М-09/Е372, М-10 та М-11/Е40.

Проект Північного об’їзду Львова включає будівництво нової автомобільної дороги першої категорії з чотирма смугами руху – по дві смуги у кожен бік. На дорозі передбачено будівництво 1 моста, 3 естакад та 2 транспортних розв’язок у двох рівнях.

Протяжність нової ділянки дороги становитиме 24 км проти 45 км нинішнього південного об’їзду. Максимальна дозволена швидкість руху на цій дорозі складатиме 130 км/г.

Північний об’їзд Львова стане частиною транснаціонального коридору GO Highway, який поєднає українські чорноморські порти Великої Одеси та Миколаєва з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині. Завдяки Північній об’їзній дорозі знизиться навантаження на Південну окружну дорогу Львова, зменшиться кількість транзитного транспорту через Львів, стане зручнішим сполучення для жителів передмість Львова, покращиться екологічна ситуація в регіоні.

На даний час проектною організацією вже завершені польові топогеодезичні роботи по всій протяжності проектної ділянки і розробляються основні проектні рішення.

Згідно з домовленістю із Європейським Інвестиційним Банком, з квітня місяця поточного року забезпечена співпраця проектної організації з інженером-консультантом — компанією “PPM Ltd”.

Детально: Укравтодор

Comments

comments

Залишити відповідь